Op 60 kilometer van de eindmeet kregen we zondag in het BK wielrennen een aanval van het duo Wout van Aert met de man van de streek Yves Lampaert. Iets meer dan 30 kilometer duurde die vlucht, maar dan werden de twee opgeslokt door het peloton. Wout van Aert hoopte daarna nog op een massasprint, maar die kwam er niet. Meer dan een anonieme 47e plaats zat er zo niet in voor de voormalige Belgische kampioen.

"Een Belgisch kampioenschap rijd je altijd om te winnen. Ik had gehoopt dat ik de juiste tactiek had door met Yves Lampaert van zo ver al aan te zetten, maar dat was dus niet waar. Achteraf gezien zaten wij misschien met te veel jongens van Jumbo-Visma vooraan waardoor het gewicht van de koers te veel op onze schouders kwam te liggen. Daarna zijn we alsnog op de grote blokken gebotst. Jammer, maar helaas", verduidelijkte Wout van Aert.

"Om kans te maken op de eindwinst hadden we met die grote groep voorin moeten blijven. Ik had aan Yves Lampaert wel de ideale man mee in onze vlucht met twee, maar tegen een peloton dat hevig jacht maakt kan je niet veel doen. Ik heb me daarna in de buik van het peloton gezet om zo wat krachten te sparen, mocht het toch nog tot een groepssprint komen. Maar toen reed dat groepje met Tiesj Benoot weg en had ik al snel door dat het over en uit was en ik een kruis kon maken over een nieuwe Belgische trui. Ik ga nu nog een lichte training inbouwen vooraleer we onze koffer maken richting Bilbao om er te beginnen aan mijn vijfde Tour de France. Maar eerst even op mijn positieven komen na dit toch lastig Belgisch kampioenschap."

 

Bron: Proximus

Foto's: Kramon

26/06/2023