In afwezigheid van Mathieu van der Poel heeft Wout van Aert voor de 5e keer de Superprestigecross in Zolder op zijn palmares gezet. Een sterke Eli Iserbyt bood lang weerwerk, maar moest in het slot toch zijn meerdere erkennen in Van Aert.

"Eli Iserbyt zal moeilijk te lossen zijn", voorspelde Wout van Aert voor de cross in Zolder. En zijn glazen bol liet hem niet in de steek. Op en rond het Circuit van Zolder bleef tot halfweg een pakketje van 7 renners bij elkaar. De jonge snuitjes van Tibor del Grosso en Ward Huybs waren de aangename verrassingen voorin.

Toen Van Aert na driekwart cross zijn zweepje tevoorschijn haalde, overleefde enkel Iserbyt de klappen. Met zijn tweeën doken ze de slotronde in. Van Aert speelde het tactisch perfect en drong Iserbyt de kop op. Net voor het laatste stukje bergop zoefde Van Aert naar de koppositie. De drievoudige wereldkampioen veldrijden draaide alle kraantjes open, Iserbyt brak.

Na 3 tweede plekken heeft Van Aert zijn 2e cross-zege van het seizoen te pakken. Iserbyt kwam binnen op 8 seconden en zit steviger op de troon in de Superprestige.

Bron: Sporza
Foto's: Kramon

28/12/2023