Een intrede door de grote poort voor Zizou Bergs op Roland Garros. Onze landgenoot zorgde in zijn allereerste wedstrijd op de hoofdtabel van het Franse grandslamtoernooi meteen voor een sensationele ommekeer. "Dit geeft toch vertrouwen voor de rest van het toernooi", glunderde Bergs na zijn comeback tegen Alejandro Tabilo, de nummer 25 van de wereld. 

Goed begonnen is half gewonnen?

Zizou Bergs mocht in zijn eerste wedstrijd op de hoofdtabel van zijn droomtoernooi Roland Garros meteen vieren. Onze landgenoot haalde het na een ferme remontada in 4 sets van de Chileen Alejandro Tabilo, de nummer 25 van de wereld.

"Het was echt zoeken in het begin van de wedstrijd", doet Bergs het verhaal van zijn wedstrijd, die begon met een matige eerste set: 6-3. "Ik was zelfs een beetje verbaasd over hoe weinig gevoel ik had op de baan. Ik dacht even: wat is hier nu aan de hand?" Maar na een spannende tiebreak in de tweede set nam onze landgenoot definitief over. "Toen was ik ervan overtuigd dat mijn moment aangebroken was. En wanneer de ambiance na die tweede set de kop kwam opsteken, kwam het vertrouwen bij mij naar boven." Dat stond in schril contrast met zijn tegenstander, die leek te breken onder de slagen van Bergs en de aanzwellende decibels van het publiek.

 "Hij kon precies moeilijk accepteren wat er gebeurde in de tweede set", merkte ook onze landgenoot op. "Dan ben ik vol doorgegaan, ik heb een klik gemaakt en heb de volgende twee sets kunnen winnen. Dat vind ik toch een ongelooflijke prestatie."

 

"Het was heerlijk dat er zóveel Belgen waren die ambiance kwamen brengen."

De vreugde-uitbarsting van Bergs - die het publiek ook opzweepte - sprak alvast boekdelen. "Ik was echt door het dolle heen", lacht hij. "Het was heerlijk dat er zóveel Belgen waren die ambiance kwamen brengen. Het was mooi om de overwinning met hen te delen. Deze triomf ligt me nauw aan het hart." De blessureperikelen lijken ook definitief verleden tijd voor Bergs, die alleen maar groeide in de 3 uur durende partij. "Fysiek voel ik me prima. Al speelt de adrenaline nu ook wel mee. Straks zal ik misschien iets anders zeggen, want ik zit wel met een ontsteking aan mijn teen. Maar als het bij kleine kwaaltjes blijft, is alles goed."

"Het belangrijkste is dat ik 3 uur heb kunnen spelen zonder dat ik me enigszins moest inhouden. Dit geeft toch vertrouwen voor de rest van het toernooi." Zijn volgende tegenstander is de Duitser Maximilian Marterer. Met zijn 101e plaats op de ATP-ranking is hij op het eerste gezicht een haalbare kaart voor Bergs, zelf 102e. "Het is inderdaad een mooie kans", klinkt onze landgenoot strijdvaardig. "We hebben hard gewerkt om deze deur te openen. Dat is gelukt, maar nu moeten we vol doorgaan op dit elan en de volgende stap zetten."

Bron: Sporza

 

28/05/2024