Alexander Kristoff heeft nog maar eens zijn snelle benen kunne etaleren. De 36-jarige kopman van Uno-X won vorige week al een rit in de Ronde van Noorwegen, vandaag voegde hij daar ook de Heistse Pijl aan toe. In een zenuwachtige en razendsnelle slotfase bleef hij onder meer Amaury Capiot (3e) en Jordi Meeus - die zijn remmen dicht moest knijpen om een valpartij te vermijden - voor.

De Heistse Pijl was - zoals verwacht - prooi voor de sprintersploegen. Van begin tot het einde hadden de grote blokken de koers dan ook volledig onder controle. Ze lieten de vlucht van de dag nooit verder wegrijden dan 4 minuten en moesten de laatste 20 km nog maar een gaatje van 30 seconden dichten. 

En zo geschiedde. Op 6 km van de meet werd de laatste vluchter bij de lurven gegrepen. Kregen we de bestelde massasprint of gooide de Heistse Berg nog roet in het eten van de snelle mannen? Het werd dat eerste. De Heistse berg maakte geen grote slachtoffers en zo konden sprinters zich opmaken voor de verwachte massasprint.

Uno-X trok de sprint aan voor zijn kopman en ouderdomsdeken Alexander Kristoff en die maakte het voorbereidende werk keurig af. Opvallend: met deze zege is Kristoff de oudste winnaar ooit van de Heistse PIjl. Casper van Uden (Team dsm-firmenich PostNL) eindigde als 2e, landgenoot Amaury Capiot (Arkea-B&B) sloot het podium op 3. Tijdens de sprint maakte Jordi Meeus nog misbaar. Hij werd ingesloten en kon nooit zijn sprint rijden.

Bron: Sporza
Foto's: Kramon

04/06/2024