Matteo Trentin (Tudor) heeft de vierde rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. In de massasprint won de Italiaan voor Timo Kielich en Emilien Jeannière. Trentin wordt dankzij de bonificaties ook de nieuwe leider. Morgen staat de laatste rit op het programma.

Het peloton kreeg tijdens de vierde etappe van de Ronde van Wallonië opnieuw een heuvelachtig parcours onder de wielen. Ook in de laatste kilometers lagen er nog een paar stroken bergop.

Liam Slock (Lotto-Dstny) probeerde vanuit de vroege vlucht het peloton een hak te zetten, maar werd gegrepen op 3 kilometer van de streep. Dat was het sein voor Per Strand Hagenes (Visma LaB) om weg te springen. Hij kreeg met Pierre Gautherat, Natnael Tesfatsion en Samuel Watson mooi gezelschap mee, maar het viertal werd in de laatste kilometer nog ingerekend door de sprintersploegen.

In de sprint zat Jordi Meeus goed geplaatst, maar hij kwam ten val door tegen een achterwiel aan te tikken. Matteo Trentin sprintte autoritair naar de ritwinst, Timo Kielich moest genoegen nemen met de tweede plaats. Trentin neemt dankzij de bonificaties de leiderstrui over van Corbin Strong.

Morgen staat de laatste rit van de Ronde van Wallonië op het programma. De aankomst ligt op de Muur van Thuin, iets voor de punchers dus. In het verleden wonnen Dylan Teuns en Greg van Avermaet daar al.

Bron: Sporza
Foto's: Ethias Tour de Wallonie

14/08/2024