Samuel Watson (Groupama-FDJ) heeft de slotrit in de Ethias Tour de Wallonie gewonnen. Hij versnelde in de laatste kilometer op de Muur van Thuin en bleef uit de greep van het sprintende peloton. Daar spurtte Corbin Strong naar de tweede plaats waardoor hij in dezelfde tijd van leider Matteo Trentin kwam te staan, maar de eindoverwinning is toch voor de Italiaan.

In de slotetappe stond de eindwinst in de Ethias Tour de Wallonie nog op het spel. Matteo Trentin begon als leider met 6 seconden voorsprong op Corbin Strong. 
Een grote kopgroep met onder anderen Dries De Bondt en Eli Iserbyt kleurde de dag. Onderweg spatte die kopgroep uiteen. 4 leiders bleven over. 
Zij werden net voor het ingaan van de slotkilometer gegrepen door het peloton. Dat was het sein voor Samuel Watson om te versnellen. Op de Muur van Thuin sloeg hij al snel een kloof en hij bleef uit de greep van het peloton. Voor de jonge Brit is het zijn eerste profzege.
Achter hem sprintte Corbin Strong nog naar de tweede plaats, Trentin werd 8e. Door die 2e plek verzamelde Strong nog 6 bonificatieseconden en kwam hij dus in dezelfde tijd te staan als Trentin.
Maar door de betere resultaten van Trentin deze week bleef de Italiaan aan de leiding in het klassement en wint hij dus de Ethias Tour de Wallonie.
Op de erelijst volgt Trentin zijn landgenoot Filippo Ganna op.

Bron: Sporza
Foto's: Ethias Tour de Wallonie

31/07/2024