Corbin Strong heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Wallonië. In een sprint van een gereduceerd peloton klopte hij Emilien Jeannière. Zijn ploeg Israel-Premier Tech deed het kopwerk in de laatste kilometers en zette hem perfect af. Jordi Meeus kreeg het moeilijk in de lastige finale en kon niet meesprinten. Strong neemt zijn oranje leiderstrui over. 

Net als gisteren was het terrein geaccidenteerd. Vier renners kozen het ruime sop, maar de drie overblijvers sneuvelden bij het ingaan van de lokale lus. Sprinten dan maar? Nee, niet zonder de nodige aanvalspogingen. Daarvoor was de Côte de Geramont perfect. De helling van 1,5 kilometer aan 8% zorgde voor wat breukjes in het peloton.

Natnael Tesfatsion was erg actief en ook Corbin Strong mengde zich. Die poging op 10 kilometer van de streep kende geen succes. Daarna reed een zevental weg. Deze keer waren Rune Herregodts en Juan Pedro López de aanstokers. Ook zij kregen niet veel speelruimte.

Zo werd het toch opnieuw een massasprint, zij het met slechts 30 à 40 renners. In de laatste 5 kilometer liep de weg ook nog smerig op. Israel-Premier Tech legde een stevig tempo op. Voor leider  Jordi Meeus ging het iets te snel. Hij zat helemaal achteraan en had geen ploegmaten meer bij zich. Vooraan deed Israel-Premier Tech duchtig voort. Corbin Strong werd op het perfecte moment afgezet door 3 ploegmaten en de Nieuw-Zeelander werkte het af. Hij kon de opkomende Emilien Jeannière nog net afhouden. Paul Penhoët werd net als gisteren 3e, Timo Kielich 4e. Dankzij de 10 bonificatieseconden springt Strong over Meeus naar de leiding.

Bron: Sporza
Foto's: Ethias Tour de Wallonie

24/07/2024