Alec Segaert heeft donderdag de macht gegrepen in de Renewi Tour. De renner van Lotto Dstny was de snelste in een individuele tijdrit van 15,4 kilometer in Tessenderlo. In het algemene klassement neemt hij de leiding over van de Italiaan Jonathan Milan.

Op de tweede dag van de Renewi Tour kregen de renners een tijdrit van 15,4 kilometer voor de kiezen geschoven. Stefan Bissegger slaagde erin om al vrij vroeg een zeer scherpe tijd neer te zetten. Hij verpulverde onderwegalle tussentijden en liet aan de streep de klok stoppen na 17:09.

Lange tijd beten alle concurrenten hun tanden stuk op de toptijd van de Zwitserse specialist. Voormalig wereldkampioen Tobias Foss maakte het bijzonder spannend, maar strandde finaal op 84 honderdsten van Bissegger.

Belgisch vicekampioen Alec Segaert stootte Bissegger dan toch nog uit de hot seat. De West-Vlaming zette de beste tijd neer aan het eerste tussenpunt (6:25) en hield die inspanning vol tot op het einde. Aan de streep dook Segaert tien seconden onder de toptijd: 16:59.

De renner van Lotto Dstny dook zo als enige onder de grens van 17 minuten. Magnus Sheffield kwam er nog dicht bij, maar moest op 7 seconden van Segaert tevreden zijn met de tweede plaats. Titelverdediger en Belgisch kampioen Tim Wellens legde op 16 seconden van Segaert beslag op de vijfde plaats.

Dankzij zijn ritzege, de eerste WorldTour-zege uit zijn carrière, neemt Segaert ook de leiding over in het algemeen klassement. De Amerikaan Magnus Sheffield volgt op 7 seconden, Tobias Foss is derde op 11 seconden.

Segaert is ook de nieuwe leider in het Teamleader Puntenklassement en het Ethias jongerenklassement.

Vrijdag staat er een rit van 185,5 km op het programma van Blankenberge naar Ardooie.

Segaert: “Renewi Tour is nu al geslaagd”

“Ik had vanochtend nooit gedacht dat ik hier deze individuele tijdrit zou winnen. Bekijk dit deelnemersveld maar eens. De top 10 liegt er niet om. Dit is er eentje om zeker in te kaderen”, glunderde Segaert na afloop. “Ik had er een intense verkenning van het parcours opzitten. Ik vertrok wellicht hierdoor met een goed gevoel. Alles verliep volgens plan en ik wist waar het verschil kon gemaakt worden. Tussentijden kende ik niet. Dat hoefde ook niet want ik wou me volledig op mezelf focussen.”

Segaert pakte niet alleen de ritwinst, maar ook de leiderstrui in het algemene klassement. “Die blauw-groene trui neem ik er zeer graag bij. Het zal erop aan komen vooral in die laatste rit, tussen Menen en Geraardsbergen, stand te houden. Deze Renewi Tour is echter sowieso al geslaagd voor mij.”

Bron: Renewi Tour
Foto's: Rhode Photo

02/09/2024