Het aangekondigde sprintersfestival is er gekomen in de Heistse Pijl. Al was dat zonder hoofdattractie Tim Merlier, die na een aanrijding lek reed in de slotkilometers. De Nederlander Olav Kooij (21) maakte het sublieme teamwerk van Jumbo-Visma af. Jordi Meeus en Robbe Ghys mochten hem vergezellen op het podium.

In de aanloop naar de Heistse Berg (2 km voor het einde) resulteerde de nervositeit in een valpartij. Een renner van Lotto-Dstny kwam onfortuinlijk ten val en reed daarbij tegen het achterwiel van Tim Merlier aan. De Belgische kampioen hield er een lekke band aan over en stond nog te voet toen er gesprint werd voor de zege.

In de finale spreidde Jumbo-Visma op een indrukwekkende manier het bedje voor Olav Kooij. Een beresterke Tim van Dijke trok de sprint aan voor Kooij van de top van de Heistse Berg tot 70 meter voor de streep. De 21-jarige Kooij kwam er gemakkelijk uit, maar voelde in de slotmeters wel nog de hete adem van Jordi Meeus (2e). Met Robbe Ghys (3e) blonk er nog een landgenoot op het podium.

 

Bron: Sporza

Foto's: Heylen Vastgoed Heistse Pijl

06/06/2023