Er staat weer "2e" achter zijn naam, maar verliezen van Kaden Groves is natuurlijk geen schande. Bovendien mag Wout van Aert maandag van start gaan in de rode leiderstrui. "Het was moeilijk om te timen, want achter mij hadden ze meer snelheid", vertelde hij over de eerste sprint in de Vuelta.

Hij moet dus nog wat langer wachten op een overwinning, maar Wout van Aert leek na de podiumceremonie vrede te nemen met het scenario op dag 2 van de Vuelta. "Natuurlijk had ik willen winnen", opende hij zijn analyse. "Mijn team heeft het prima gedaan om het op een sprint te laten uitdraaien. Het is jammer dat ik 2e eindig, maar ik wist anderzijds ook dat een plek in de top 3 me rood zou opleveren. Uiteindelijk is het een goeie dag."

Bij de tussensprint, waar ook bonificaties lagen, werd Van Aert al een eerste keer geklopt door Kaden Groves. "Maar ik wist sowieso al dat hij supersnel is, hé. Natuurlijk hield ik hem in de gaten. Ik werd zelf prima afgezet door Edoardo (Affini). Het was moeilijk om te timen, want achter mij hadden ze meer snelheid."

"Kaden passeerde me sterk en hij verdient de zege. Dat ik morgen weer een kans krijg? Mijn benen zijn goed en ik ben hier om het te blijven proberen."

Bron: Sporza
Foto's: Kramon

19/08/2024