Bij Ethias willen we graag dat iedereen veilig de weg op gaat door meer bewustzijn te creëren over belangrijke veiligheidsthema’s. Onze nieuwste campagne richt zich op een onderwerp dat we echt belangrijk vinden: de veiligheid van jonge fietsers. En we hebben niemand minder dan wereldkampioen, olympisch medaillewinnaar en onze ambassadeur Wout van Aert ingeschakeld om ons te helpen.

Waarom deze campagne?

Jonge fietsers zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Uit statistieken blijkt dat afleiding door smartphones en gebrek aan ervaring vaak leiden tot ongelukken. Volgens recent onderzoek van VIAS, het Belgische verkeersveiligheidsinstituut, leest of verstuurt bijna 42% van de jongeren berichten tijdens het fietsen. Hierdoor vergroot het risico op ongelukken aanzienlijk. Dit benadrukt hoe belangrijk het is om een campagne te hebben die jongeren bewust maakt van deze risico’s en hen aanmoedigt om veiliger te fietsen.

De rol van Wout van Aert

Wout van Aert, een rolmodel voor vele jonge fietsers, is de ideale ambassadeur voor deze campagne. Zijn focus op veiligheid en zijn voorbeeldfunctie, zowel in zijn professionele carrière als in zijn privéleven met zijn kinderen, maken hem perfect voor deze rol. Wout roept jongeren op om goed op te letten en voorzichtig te zijn tijdens het fietsen. Zijn betrokkenheid geeft extra kracht aan onze boodschap.

Wat kan je verwachten?

Onze campagne zal voornamelijk gepromoot worden via digitale kanalen die populair zijn bij jongeren, zoals sociale media. We hebben een reeks video’s en advertenties gemaakt waarin Wout van Aert jongeren direct aanspoort om veilig te fietsen. Op onze campagnepagina vinden bezoekers niet alleen de video's en behind-the-scenes, maar ook stickers om te downloaden met boodschappen zoals “Onderweg, mij nie belle!” of “Veilig thuis!”. Deze extra’s zijn bedoeld om jongeren te herinneren aan het belang van veiligheid op de weg.

Preventie en bewustwording

Bij Ethias geloven we dat preventie en bewustwording essentieel zijn voor een veiligere samenleving. Deze campagne is een belangrijk onderdeel van onze missie om verkeersveiligheid te verbeteren en jongeren te ondersteunen bij het ontwikkelen van veilig rijgedrag. We zijn ervan overtuigd dat de inzet van Wout van Aert en de impact van onze campagne een positieve verandering zullen brengen.

05/09/2024