Een onvergetelijk avontuur. De voorbije dagen was het al duidelijk dat Wout van Aert genoot van zijn tijd in Colombia en zondag volgde met de granfondo de grote climax. Onze landgenoot legde de ruim 150 kilometer luid toegejuicht af.

Dansjes, de limbo, genieten van de lokale keuken en zelfs een bezoekje aan de kapper. Wout van Aert had de voorbije dagen duidelijk de tijd van zijn leven in Colombia, waar hij op uitnodiging van Rigoberto Uran de populaire granfondo El Giro de Rigo rijdt. Zondag was het eindelijk tijd om de benen los te gooien.

Of ze in Colombia op de Belgische topwielrenner zaten te wachten? Op de officiële presentatie kreeg van Aert al een oorverdovende ovatie van het publiek.Tijdens zijn rit van ruim 150 kilometer zou het niet anders zijn.

Samen met 5.000 recreanten en (ex-)profs zoals Santiago Buitrago (Bahrain), Oscar Sevilla (Team Medellín) en Sergio Higuita (Bora–Hansgrohe) reed van Aert door 7 lokale gemeenten. Volgens berichten van de lokale politie stonden ruim 30.000 fans verspreid langs de kant van de weg, die van Aert als een koning toejuichten.

Meestrijden om de 'dagzege' deed van Aert niet. Na een bloedhete rit - de temperatuur was ongeveer 30 graden - kwam onze landgenoot samen met de andere vedetten over de streep. Ze zouden de 155 kilometer, met ruim 2.000 hoogtemeters, uiteindelijk afleggen in net geen 4 uur.

Bron: Sporza

13/11/2023