Na een dik jaar heeft Victor Campenaerts nog eens mogen juichen. Onze landgenoot animeerde de Druivenkoers en verzilverde zijn eeuwige strijdlust vandaag ook met de oppergaai. In een sprint met z'n tweeën toonde hij zich de betere van krachtpatser Rasmus Tiller, die uit zijn pedaal klikte. Jasper De Buyst mocht zijn ploegmakker vergezellen op het podium.

Na een droogte van 377 dagen heeft Victor Campenaerts opnieuw een zege te pakken. Na de Tour of Leuven (07/08/2022) schreef hij vandaag de Druivenkoers op zijn naam. Onze landgenoot toonde zich - zoals wel vaker - enorm bedrijvig. Zo probeerde Campenaerts mee te glippen in een grote ontsnapping, dropte hij enkele bommetjes onderweg en sprong hij ultiem mee met Rasmus Tiller in de slotfase.

Een juiste keuze, zo bleek. Het duo maakte er een koppeltijdritje van en vlamde met z'n tweetjes naar de finish in Overijse. Daar leek Campenaerts een vogel voor de kat tegen krachtpatser Rasmus Tiller. Maar net wanneer de Noor zijn wattages wilde botvieren, klikte hij uit zijn pedaal. Campenaerts kon profiteren en naar de overwinning snellen. Zijn ploegmakker Jasper De Buyst won in de achtergrond nog de sprint om het brons.

Bron: Sporza

Foto's: Flanders Classics

21/08/2023