Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) heeft zijn favorietenrol in de Tour of Leuven (1.1) waargemaakt. De Lie werd uitstekend begeleid door ploegmaat Victor Campenaerts, maar werd nog bijna verrast door de vroege aanzet van medevluchter Stan Van Tricht in de sprint. De Lie wiste zijn achterstand net op tijd uit.

Dat het gewicht van de wedstrijd op de schouders van Lotto - Dstny zou liggen, was uiteraard geen verrassing. Met Victor Campenaerts, vorig jaar winnaar in Leuven, en Arnaud De Lie beschikten zij over de topfavorieten. Lotto werd onder vuur genomen in een geanimeerde koers, maar behield in de finale het overwicht. Met z’n drieën overleefden ze de cruciale schifting net voor het ingaan van de laatste ronde.

Campenaerts, De Lie en Livyns moesten Stan Van Tricht, Axel Zingle, Jordy Bouts en Axel Laurance, kersvers wereldkampioen bij de beloften, aan de leiband houden. Van Tricht maakte hen het leven zuur op de Wijnpersstraat, maar Campenaerts en De Lie neutraliseerden. De meesterknecht moest zijn tenen uitkuisen om Bouts in de laatste rechte lijn in te rekenen, waarna Van Tricht op de verrassing speelde door er een zeer lange sprint van te maken.

De Lie moest enkele lengtes goedmaken, maar geraakte niet in paniek. Met een groter verzet wipte hij nog over Van Tricht naar de overwinning na een sprint onder prille twintigers.

Bron: Sporza

Foto's: Lotto Cycling Cup

17/08/2023