Voor het tweede jaar op rij werden Yves Vancosen en Estelle Ghijsens door hun collega spelers en speelsters, trainers, scheidsrechters en bestuurders verkozen tot Speler en Speelster van het jaar.

Zo’n 350 mensen maakten vrijdagavond hun opwachting in het Cultuurhuis van Hasselt voor het Gala van de Speler en Speelster van het jaar. De Stad Hasselt verlengde onlangs het contract voor dit gala tot en met 2026. Bij aanvang van het Gala werd duidelijk dat Jeroen De Beule bij de mannen en Estelle Ghijsens bij de dames tijdens de eerste stemronde, van september tot december, de meeste punten hadden behaald. Eind december liep Jeroen De Beule een blessure op waardoor hij niet meer tot spelen toe kwam. Maar eens zijn revalidatie begonnen was bracht hij veel tijd door bij de groep, vorige week warmde hij zich al op tijdens de titelmatch in Pelt, waardoor hij op die manier ook nog punten scoorde in de tweede stemronde en uiteindelijk tweede werd.

Dé grote winnaar van die tweede ronde en uiteindelijk ook van de titel Speler van het jaar was Yves Vancosen. Samen met zijn ploeg club HC Visé BM won hij het voorbije seizoen voor het eerst de BENE-League en de Beker van België. Bij de dames won Estelle Ghijsens zowel de eerste als de tweede ronde en versloeg ze Céline Clermont van KTSV Eupen. Ghijsens won samen met haar teamgenoten de Beker van België en de titel. Een jury van journalisten besliste dat Estelle Ghijsens ook de persprijs bij de dames verdiende. Bij de heren ging die prijs naar Wout Winters van Sezoens Achilles Bocholt.

Bron: KBHB
Foto's: Alain Decamps

10/06/2024