Over minder dan twee weken strijkt de UCI WorldTour opnieuw neer in de Lage Landen voor de Renewi Tour. De wereldkampioen, de Belgische en de Nederlandse kampioen, de groene trui uit de Tour, meerdere Tourritwinnaars, olympische medaillisten en tal van andere smaakmakers zullen er al zeker aan de start staan. De Renewi Tour profileert zich opnieuw als het properste & duurzaamste fietsevenement en start vanaf nu een inzamelactie van oude bidons.

Mathieu van der Poel (wereldkampioen), Arnoud De Lie (Belgisch kampioen), Dylan Groenewegen (Nederlands kampioen en ritwinnaar Tour de France), Biniam Girmay (3x ritwinnaar en groene trui Tour de France), Jasper Philipsen (3x ritwinnaar Tour de France), Valentin Madouas (zilver olympische wegrit), Christophe Laporte (brons olympische wegrit), Filippo Ganna (zilver olympische tijdrit), Tim Merlier (3x ritwinnaar Giro d’Italia), Tim Wellens (eindwinnaar Renewi Tour 2023), Matej Mohoric (winnaar slotrit Renewi Tour 2023), Jasper Stuyven, Tiesj Benoot en Olav Kooij. Het is een greep uit de deelnemerslijst voor de Renewi Tour die van 28 augustus t.e.m. 1 september door België en een stukje Nederland trekt.

Re-CYCLE!

De Renewi Tour blijft trouw aan de slogan ‘Samen streven we naar het properste & duurzaamste fietsevenement’. Vorig jaar was er onder andere de introductie van waste zones voor het afval van de teams in het rennersdorp, het maximale gebruik van lokale leveranciers en bestaande gebouwen en de maximale inzet van digitale communicatie. Renewi zorgde er ook voor dat zoveel mogelijk afval, in en naast de wedstrijd, een nieuw leven kreeg.

Dit jaar wordt onder de noemer Re-CYCLE! een grote inzamelactie voor oude bidons op touw gezet. Vanaf nu vind je in alle Belgische etappesteden inzamelpunten voor bidons.  Als je een originele foto van je donatie deelt op sociale media en de hashtags #recycle en #renewitour gebruikt, maak je kans op een VIP-ticket of andere leuke prijzen! Alle details en de exacte locaties van de inzamelpunten op https://renewitour.com/nl/inzamelactie-bidons/.

Renewi geeft alle bidons een nieuw leven! Het recyclageproces van drinkbidons begint met het versnipperen, wassen en vermalen van de bidons tot zuiver maalgoed, klaar voor hergebruik. Vervolgens wordt dit maalgoed omgezet in granulaten, die fabrikanten gebruiken om nieuwe kunststofproducten te maken, zoals verpakkingen, auto-onderdelen, maar ook nieuwe bidons en… medailles. De medailles voor de ritwinnaars en het eindpodium zijn gemaakt van gerecycleerde ingezamelde bidons.

Renewi is naast title partner ook afvalpartner. Renewi levert aan alle etappesteden het nodige materiaal (containers, rolcontainers, …) om een proper evenement te organiseren. Renewi zamelt ook al het afval in en verwerkt dit.

Bron: Renewi Tour
Foto: Renewi Tour

20/08/2024