De 12de manche van de Cyclo-cross World Cup in Zonhoven ontvouwde zich met Lucinda Brand en Puck Pieterse als vooraanstaande kanshebbers, gezien de afwezigheid van de geblesseerde Ceylin Alvarado en Fem van Empel.

Puck Pieterse kende een vroege tegenslag met een lekke band maar toonde opmerkelijke veerkracht door snel te herstellen. Ondertussen onderging Lucinda Brand, die aanvankelijk aan de leiding ging, een aanzienlijke val in de derde ronde, waardoor ze onverwacht de race verliet.

Ongestoord door de uitdagingen nam Pieterse de leiding, met een voorsprong van 7 seconden op Inge van der Heijden, die ze uitbreidde tot een indrukwekkende 20 seconden tegen de laatste ronde. De top drie posities leken stevig gevestigd, met Pieterse op de eerste plek, Van der Heijden op de tweede en Bäckstedt op de derde.

Puck Pieterse behield haar dominantie, navigeerde met finesse door het parcours en stak met overtuiging de finishlijn over. Haar veerkrachtige prestatie bezegelde niet alleen haar overwinning in de race, maar bevestigde ook haar positie als een geduchte kracht in de wereld van het Cyclo-cross.
Bron: UCI Cyclo-cross World Cup
Foto's: Kramon & UCI Cyclo-cross World Cup

08/01/2024