De zesde manche van de UCI Cyclo-cross World Cup in Flamanville stond bol van spanning en sensatie. Het parcours daagde de renners uit met technische secties en snelle afdalingen, wat leidde tot een adembenemende strijd om de overwinning.

Vanaf het startschot liet Kevin Kuhn zien dat hij ver zin in had. Terwijl Nys en Iserbyt moeite hadden met hun start, was het Sweek die de grootste uitdaging kende. Ronhaar toonde zijn klasse door als een wervelwind naar voren te schieten, en al snel werd duidelijk dat hij de te kloppen man was.

In de eerste ronde leek het erop dat de race rustig zou beginnen, maar Pim Ronhaar nam al snel het heft in handen. Iserbyt werkte zich gestaag naar voren, terwijl Ronhaar een aanzienlijke voorsprong opbouwde. De strijd om de koppositie was echter nog lang niet gestreden. Bij het ingaan van de tweede ronde nam Pim Ronhaar de leiding, Iserbyt liet zien dat hij de uitdaging aannam.

In de derde ronde vergrootte Ronhaar zijn voorsprong tot 10 seconden op Iserbyt, die nu de eerste achtervolger was. Nieuwenhuis en Van der Haar vormden een achtervolgend duo. Ronde na ronde bleef Ronhaar zijn voorsprong behouden, maar Iserbyt liet zien dat hij over de benodigde klasse beschikte om terug te vechten. Bij het ingaan van de vijfde ronde slaagde Iserbyt erin om de kloof te verkleinen en sloot hij aan bij Ronhaar.

Met nog twee ronden te gaan, plaatste Iserbyt een aanval en nam hij de leiding over. Ronhaar gaf echter niet op en vocht terug. De twee renners leverden een intense strijd, waarbij Iserbyt uiteindelijk de bovenhand kreeg. Bij het einde van de zesde ronde had Iserbyt een voorsprong van 7 seconden en leek hij onbedreigd op weg naar de overwinning.

In de strijd om de tweede plaats gaf Van der Haar Ronhaar het nakijken, terwijl Iserbyt de finishlijn als eerste passeerde en zijn voorsprong in het klassement verstevigde. Van der Haar pakte de tweede plek en Ronhaar eindigde op een sterke derde plaats na een intense wedstrijd die het publiek op het puntje van hun stoel hield.

Bron: UCI Cyclo-cross World Cup
Foto's: UCI Cyclo-cross World Cup

04/12/2023