Een week voor de Tour de France heeft Wout van Aert zich kunnen tonen op het BK wielrennen, maar een medaille zat er niet in. De kopman van Visma | Lease a Bike mengde zich in Zottegem wel in de sprint, maar strandde op de vijfde plaats. “Ik voelde dat ik mij op de sprint moest richten, maar daar kwam ik duidelijk tekort tegen de snelle mannen”.

“Het was niet zo fantastisch eigenlijk”, kon Van Aert nog wel lachen na de finish. “De deur stond van achteren open, maar het was niet zo lastig als ik gedacht had. Ik zat iets te ver in de laatste kilometer en ik moest een cartouche verschieten om op te schuiven. Dus ja… Ik weet dat ik een beetje de underdog ben, en dat bleek.”

“Ik ben wel tevreden en had goede benen. Ik denk niet dat ik op topniveau ben, maar het is geruststellend om terug bij de beteren te horen”, aldus Van Aert. “Het is een van de meest felbetwiste kampioenschappen, maar het blijft een BK. In de Tour de France verwacht ik een nog hoger niveau. Deze prestatie zegt ook niets over wat er komen gaat.”

Zaterdag is het al koers in Florence, waar de Tour de France van start gaat. Wat gaat Van Aert nog doen? “Beetje trainen, beetje rusten en dan naar Italië vliegen”, blikt hij vooruit.

Bron: Wielerflits
Foto's: Kramon

24/06/2024