Opnieuw een streep door de rekening: Wout van Aert mist de Ronde van Italië. In een videoboodschap van zijn ploeg heeft hij voor het eerst zelf gesproken na zijn val in Dwars door Vlaanderen. "Het gaat een stuk beter met mij, maar ik kan nog niet volop trainen", zegt hij. Daardoor schrapt Van Aert ook de Giro.

Twee weken geleden kwam Wout van Aert zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen. Met een gebroken sleutelbeen, 7 gebroken ribben en een barst in zijn borstbeen moest Van Aert een streep trekken door de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, zijn twee grote voorjaarsdoelen.

Van Aert zou na de kasseiklassiekers voor het eerst deelnemen aan de Giro, maar Visma-Lease a Bike en de renner wisten dat ze voor een race tegen de klok stonden. Beide partijen hebben nu al beslist om niet meer te mikken op de Grande Partenza op 4 mei.

"Ik ben blij om jullie te vertellen dat het goed gaat met mij", deelt Van Aert in een filmpje op X. "Mijn blessures en de breuken helen goed."

"Mijn ribben beperken echter mijn bewegingsvrijheid", schakelt hij over naar de negatieve kant van het verhaal. "Momenteel kan ik nog niet voluit trainen."

"Ik heb al voor het eerst weer op de fiets gezeten, maar dat is niet voldoende om van een serieuze training te kunnen spreken. Daarom hebben we beslist om niet aan de start te staan van de Giro."

Een verrassing is die aankondiging gezien de blessurelast niet, maar Van Aert reageert ontgoocheld.

"Het is een grote teleurstelling dat ik ook mijn tweede doel mis, maar mijn gezondheid is het belangrijkste. Ik moet mijn lichaam tijd geven om te herstellen." 

Bron: Sporza
Foto: Kramon

11/04/2024