Moedige Red Wolves gaan strijdend ten onder tegen slimme Grieken
Sport 11-06-2021

De Red Wolves hebben hun eerste wedstrijd richting het WK 2023 verloren van Griekenland. Een jonge Belgische ploeg bleef na een inhaalrace strijden tot de laatste seconde, maar de slimme bezoekers gingen met de overwinning aan de haal. Eindstand: 27-29.

Vernieuwde ploeg start sterk

De Red Wolves, met heel wat nieuwe en jonge namen, begonnen kwiek aan de wedstrijd. Scoren lukte niet in de openingsminuten, tot Yannick Glorieux een strafworp staalhard in het doel verwerkte. De Red Wolves tankten vertrouwen en bouwden de voorsprong uit naar 3-1.

Griekenland was niet onder de indruk en vertrouwde op de snelle omschakeling. Een sterke troef van de bezoekers die zijn effect niet miste. Halfweg de eerste helft was er geen sprake meer van een kloof: 6-6.

De thuisploeg had niet altijd het geluk aan zijn zijde. Meermaals troffen de Wolves het doelkader. Aan de overkant stuitte Griekenland dan weer op doelman Lettens. Met 7 reddingen hield hij de stand lang in evenwicht, maar een eindsprint van de bezoekers resulteerde in een voorsprong bij de rust: 12-14.

Red Wolves geven zich niet zomaar gewonnen

Al na 7 minuten in de tweede helft dichtten de Red Wolves het kloofje met de Grieken. Onder impuls van De Beule en Glorieux - die foutloos bleef vanaf de strafworplijn - lag de wedstrijd vroeg in de tweede helft helemaal opnieuw open.

De Belgen namen de bovenhand en konden zelfs proeven van de voorsprong, maar met een man minder kantelde de wedstrijd opnieuw. De Grieken maakte slim gebruik van het lege doel bij de Belgen. In enkele minuten keken de Wolves tegen een achterstand van 4 doelpunten aan.

Die kloof probeerden de Wolves tot op de laatste seconde te dichten, tevergeefs. Griekenland speelde de wedstrijd slim uit. Zondag speelt België in en tegen Kosovo zijn tweede groepswedstrijd.

Bron: Sporza.be

Foto's: Alain Decamps - URBH