Na GP Le Samyn nu ook GP Monséré voor Merlier!

Tim Merlier heeft zondag de GP Monseré 2021 gewonnen. 

De kopman van Alpecin-Fenix was na ruim 200 kilometer als eerste aan de finish in de tweede manche van de Bingoal Cycling Cup. Merlier verraste de concurrentie door vroeg aan te gaan. 

Mark Cavendish werd op enkele fietslengtes tweede, voor Timothy Dupont.

 

Na twee manches staat Tim Merlier ook stevig aan de leiding in het tussenklassement:

 

1. Tim Merlier (Alpecin-Fenix)33 punten
2. Timothy Dupont (Bingoal-WB)21 punten
3. Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation)15 punten

 

 

Mark Cavendish wist zondag voor het eerst in lange tijd weer eens een podiumplaats te behalen. De Brit van Deceuninck-Quick-Step eindigde als tweede in de GP Monseré achter Tim Merlier, die verraste door de sprint vroeg aan te gaan. “Ik zag hem gaan, maar toen ik wilde reageren was het al te laat”, reageert Cavendish.

 

“We hebben iedereen van de ploeg ingezet vandaag”, vertelt Cav, die het vertrouwen kreeg van de ploeg. “Maar ik was eerlijk gezegd vergeten hoe het hele proces was van een sprint. Ik wist niet meer hoe het ging. Ik zag in de finale dat mijn lead-out man (Bert Van Lerberghe, red.) ingesloten raakte en dat Tim wegstuurde en meteen versnelde. Als je die benen hebt, verdien je ook te winnen.”

De kijkers verkozen met ruime voorsprong de jonge Lewis Askey van Equipe Groupama fdj uit een selectie van de jury als Ethias Hero of the Day. We gaan nog veel horen van deze beloftevolle renner. 

 

#EthiasOnTour

#EthiasHikeAndBike

 

09/03/2021