Wout van Aert is op de tijdrit van het EK wielrennen in Drenthe gestrand op een derde plaats. Onze landgenoot lag lang op koers voor zilver, maar moest aan de meet zijn meerdere erkennen in Stefan Bissegger en winnaar Joshua Tarling.

Het is voor Tarling zijn derde overwinning in zijn eerste profseizoen. Hij won eerder dit jaar ook al de nationale tijdrittitel in Groot-Brittannië en de rit tegen de chrono in de Renewi Tour. Op het WK tijdrijden in het Schotse Stirling verraste hij begin augustus met brons.

Tweede Belg Yves Lampaert werd negende, op 1:25 van Tarling. Die was aan beide tussenpunten ook al de snelste. De Zwitser Stefan Küng viel in de slotfase van zijn tijdrit hard nadat hij in de dranghekken reed. Hij bereikte met een kapotte helm en heel wat bloedsporen de aankomst.

Tarling volgt op de (korte) erelijst van het EK tijdrijden Bissegger op. Hij is de achtste Europese kampioen tijdrijden bij de mannen elite. Victor Campenaerts pakte de titel in 2017 en 2018, Remco Evenepoel in 2019.

Bron: De Morgen

Foto's: Kramon

22/09/2023