Bier en jazz, lijkt dat jou een goede combinatie? Dan is een bezoekje aan Dinant Jazz echt iets voor jou. Dit muziekfestival vindt ieder jaar plaats in de abdij van Leffe. Dit jaar gaat het festival door van 23 tot 26 juli en is het een feesteditie. Het festival bestaat immers twintig jaar. 

Dinant Jazz 2020 staat helemaal in het teken van de amateurmuzikant. Vier dagen lang mogen verschillende niet-professionele jazzartiesten het beste van zichzelf geven in de mooie tuinen van de abdij van Leffe. Daarnaast heeft het festival een ‘peetvader’, die zijn schouders mee onder de festiviteiten zet. Dit jaar is dat bassist Marcus Miller, die vroeger nog in de band van Miles Davis speelde. Daarnaast is Dinant Jazz het ideale moment om jong jazztalent te ontdekken. Ieder jaar organiseert het festival namelijk een wedstrijd voor jonge talenten.

___________________________

Dit event werd geannuleerd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Want gezondheid komt altijd op de eerste plaats. Daarom kijken we uit naar een nieuwe editie in het post-coronatijdperk.